Introduktion
På kursen SP1 används UDKs version från juli månad. Den kan laddas ner här. Det är viktigt att alla sitter på samma version av UDK då det inte är 100% bakåtkompatibelt. Det betyder att man inom en grupp eller vid redovisning kan ha problem att visa det man skapatViktigt att tänka på är också att det här inte är någon komplett dokumentation av UDK. Det finns massor av funktioner som vi inte nämner. Experimentera, leta, googla.
Glöm bara inte att spara först och testa sen.
Om ni skulle hitta några trasiga länkar, felaktig information, slarvfel eller något annat att invända emot, maila Petter Bergman - pett-ber@dsv.su.se, eller David Söderström - ids@dsv.su.se.
Om terminologi
I de här artiklarna kommer vissa termer att användas i bestämda betydelser för att göra både skrivandet och läsandet enklare, smidigare och tydligare.Alla referenser till tangenter sker med speciella symboler, exempelvis ctrl.
Att trycka på något innebär alltid ett avslutat tryck på en tangent på tangentbordet eller musen. Ett exempel är att trycka Home för att fokusera på det valda objektet i 3D-vyn.
Att hålla en tangent innebär att tangenten hålls nertryckt hela tiden den aktuella handlingen görs. Ett exempel är att hålla shift nertryckt under tiden man förflyttar ett objekt för att låsa kameran till det objektet.
Står det att man ska trycka a+b så innebär det att man ska hålla a samtidigt trycka b. Exempel: ctrl+z ångrar den senaste åtgärden som gjordes.
Alla referenser till knappar i användargränssnittet görs (om möjligt) med dess märkning inom citationstecken, exempelvis ”File”-menyn.
Att klicka på någonting innebär alltid att man med musen klickar på ett element i användargränssnittet. Ett exempel är att klicka i 3D-vyn för att markera ett objekt.